суботу, 22 березня 2008 р.

Думки відчаю

Все, що мені потрібно зараз зрозуміти, це те, що я далеко не той, ким себе вважаю. Я не бачу, не чую, не відчуваю ні себе ні оточуючого світу. Я не маю нічого чим би міг пишатися. Стою на місці, дивлячись в протилежному напрямку від потрібного. Хоча все ще може змінитися, я нічого для цього не роблю, бо як я вважаю, “все іде за планом”. Я нічого не розумію. Я заблукав, вважаючи, що вже стою на порозі до раю. Я ніхто, Я не “Я”. Ніщо, яке мене переслідує, мене погубить.
Такому мені немає спасіння. Я “гнию заживо”, але Той хто вирішує, ще надіється, що моя хвороба не смертельна, і що у мене є ще шанс вижити. Він дає мені ще “одну ніч”, після чого, буде змушений, через милосердя до мене зупинити мої муки, яких я не хочу бачити. Нема спасіння тому, хто його не шукає. Не вилікується той, хто вважає себе здоровим.
Невже все, що я пережив, привело мене тільки до того, що моє зло стало називатись добром. Невже я на цьому зупинюсь. Я мав Любов, яку я майже втратив, думаючи… своє…, якщо світло в середині – темрява, то яка ж велика та темрява! Моє світло згасло, але попіл ще теплий, а під ним ще жевріє грань.
Дров не залишилось, потрібно вертатись у темний ліс, щоб назбирати нових, тут їх уже не має, і як би я не дув, як би не намагався, вогонь з попелу, хоч і гарячого, вже не розгориться. Ще деякий час грань грітиме, цього вистачить, щоб протягнути ще трохи, але щоб вогонь знову розгорівся – неминучим є повернення до холодного і темного лісу.
А я так не хочу!
..... але повертаюсь.

5 коментарів:

  1. Дуже сумно написано...
    А чи не через те, що ти сам заганяєш себе в неймовірно сумні рамки символічності?

    Ну добре, символічно: а де ти був раніше, поки ще був вогонь і можна було при його світлі збирати дрова?

    ВідповістиВидалити
  2. цей запис не пов'язаний із стосунками..

    ВідповістиВидалити
  3. ...спасіння завжди є!!!!! і Той хдо дає тобі наступну ніч, обовязково дасть і наступний день, в якому буде сонце і світло і за цей день ти зможеш вернутись в той ліс, який насправді не є настільки темним і страшним...там жевріє життя і воно озвучується співом птахів, важким подихом зелених дерев і твоєю пустотою...і цього дня тобі вистачить дл збирання дров...
    ...і навіть якщо ти не заслужиш того дня, то Він обовязково пошле когось хто заблукав у темному лісі і прийде на твій дотліваючий вогонь...і навіть якщо він всетаки загасне...тобі всерівно буде тепло і світло, томущо буде хтось...

    ВідповістиВидалити