суботу, 28 травня 2011 р.

Жовта земля

Тижня півтора тому поїхав кататись на велосипеді. Заїхав за два сусідні села, а там виявляється більша частина полів засіяна ріпаком. Раніше не звертав увагу і не цікавився що там посіяли, але цього разу не міг не помітити - пора цвітіння цієї олійної рослини.
А коли ріпаком засіяні величезні поля, то мізерним буде просто сказати що він цвіте... земля вибухає жовтим кольором, і здається тільки синє небом не дає жовтому цвіту заполонити все довкола.










З пів години перебування серед жовтого моря мені стало щоб одурманіти від дуже сильного запаху, довго там не помилуєшся красотами.
Додому їхав чумний і з либою на обличчі :)


P.S. Вже пізніше смутило два моменти.
Перший це те що поля ці засіяли німецькі орендарі... ну "не вміємо ми сіяти і вирощувати.
А друге - щоб шкідники не поїли ріпак, його скроплюють з літаків якоюсь хімією. А хімія не проста. Наслухався як на весні поля ставали білими від мертвих лелек (які випадково попали під ту хімію), а корови і зараз не підходять до "жовтого поля" за пару сотень метрів.

4 коментарі:

  1. Прочитала пост. Спочатку від такої краси настрій став сонячний, а потім... просто сердце розривається коли читаєш про таке..
    Але як ти прав, що написав саме так.
    Треба постійно пам’ятати про те, яку шкоду ми завдаємо природі. І якщо кожна людина буде робити все що в її силах для збереження, не кажучи вже про покращення, природи, думаю що ситуація буде змінюватись на краще.
    Не розумію, як можна не берегти таку неперевершену, безкорисливу і щиру красу яка нам подарована, і безжально приносити її в жертву для задоволення своїх нескінченних бажань, потреб і не зважати на страшні наслідки..

    ВідповістиВидалити
  2. Фотографії просто бомбезні!
    Але, чесно кажучи, одразу настрій падає, коли уявляю тих мертвих лелек серед поля...
    Напевно, одурманіти там можна швидше від запаху хімікатів, ніж від ріпака?

    ВідповістиВидалити
  3. Сам по собі ріпак сильно пахне,а враховуючи скільки його там, то думаю що в тому випадку обійшлося без хімії.. хоча, бути впевненим на 100% не можу.

    ВідповістиВидалити
  4. Шкода бузьків... так та ж хімія піде в землю, а потім в криниці. Все держава винна, якби люди мали змогу свою землю самі обробляти такого може б не було. Хоча хто його знає..? Гроші людей штовхають на різні дурниці. Може б теж труїли свою землю, а з нею себе

    ВідповістиВидалити